torsdag 1 april 2010

Memma/Mämmi - recept på finsk påskdessert



2 l vatten
8 dl rågmjöl
3 dl malt
1 tsk salt
1 dl sirap
1 msk pomeransskal

Gör så här:

Värm vattnet till ca 60 grader.
Tillsätt rågmjöl och malt.
Låt sedan stå varmt utan att koka i 3 timmar.
Låt koka upp 5-10 minuter.
Tillsätt salt, sirap och malet pomeransskal.
Häll i en ugnsfast form och grädda tre timmar i 175 grader.
Rör under de första två timmarna om var femtonde minut. Memma serveras vanligen i en skål med socker och lite ovispad grädde.

Orkar du inte göra egen memma så köp en färdig i butik!

Glad påsk önskar jag er alla!

4 kommentarer:

  1. Så bra! Kanske har du gjort eget?

    SvaraRadera
  2. Jag älskar Memma! Nu kan jag äntligen göra egen Memma!

    SvaraRadera
  3. Vad är malt och var kan man köpa det?

    SvaraRadera