
2 l vatten
8 dl rågmjöl
3 dl malt
1 tsk salt
1 dl sirap
1 msk pomeransskal
Gör så här:
Värm vattnet till ca 60 grader.
Tillsätt rågmjöl och malt.
Låt sedan stå varmt utan att koka i 3 timmar.
Låt koka upp 5-10 minuter.
Tillsätt salt, sirap och malet pomeransskal.
Häll i en ugnsfast form och grädda tre timmar i 175 grader.
Rör under de första två timmarna om var femtonde minut. Memma serveras vanligen i en skål med socker och lite ovispad grädde.
Orkar du inte göra egen memma så köp en färdig i butik!
Glad påsk önskar jag er alla!
Älskar memma :)
SvaraRaderaSå bra! Kanske har du gjort eget?
SvaraRaderaJag älskar Memma! Nu kan jag äntligen göra egen Memma!
SvaraRaderaVad är malt och var kan man köpa det?
SvaraRadera